fredag 19 december 2014

Från Livigno till Idre Fjäll

Jag får väl börja detta inlägg med att nämna vistelsen och tävlingarna i Livigno. Jag hade riktigt bra träningsdagar i Livigno veckan innan det var dags för ski classics säsongen att dra igång. Jag höll i träningen bra då med tanke på att detta blir en lång långloppssäsong. Jag hoppades på bra dagsform under tävlingshelgen och det tycker jag att jag hade också. Tävlingarna gick ungefär som förväntat för  min del och jag känner att jag befinner mig där jag vill vara rent fysiskt denna tid på säsongen.

Bild från lördagens lagtempo.         Foto: Magnus Östh


Jag kom hem ifrån Livigno i måndags kväll. Tisdagen ägnades åt att tvätta och pack väskan igen för på onsdagen bar det av till Idre Fjäll. Skidåkningen i Falun är minst sagt undermålig då det inte behagar att varken komma snö eller vara minusgrader. Att snurra på 800m är knappast hållbart denna tiden på året, det snarare stjälper än hjälper i träningen. Således begav jag mig till Idre Fjäll där det är full vinter och fin skidåkning på långa spår som erbjuds. Här kommer jag vara och träna fram till 28 december. Denna perioden fram till nästa ski classics tävling som är 11:e Januari är en viktigt träningsperiod inför hela säsongen. Förhållandena här på Idre Fjäll är som sagt grymt fina då dem flesta spåren är preppade för skate och klassiskt. Det finns både tuffa backar och flacka spår, kost sagt det man behöver för kvalitativ träning.

Bild från gårdagen på toppen av milspåret. 

Jag har på förmiddagen idag avverkat ett längre pass stakning och i eftermiddag väntar styrka + skidåkning. Nu är det full fart mot julen och igår tillverkades rocky road. Idag väntar grilljering av skinkan. 

Älskar snö och minusgrader! 


Hööööj Bossel Jimmie

2 kommentarer:

Stakmongot sa...

Unge man!
Då du för mig är en fix-stjärna inom modern klassisk skidåkning (enkom dubbelstakning) gjorde det igår kväll ont i mitt hjärta. Jag såg dig och några teamkamrater sära på benen i elljusets sken på Miljöspåret i Idre! Inte bara lite särning utan full och ogenerad skejting. Vad har hänt? Sviktar pannbenet?
/Stakmongot, Göteborg

Jimpa sa...

Hej Stakmongot
Även solen har sina fläckar samt att det kan vara ide att vila stakmusklerna ibland när säsongen närmar sig :-)