måndag 5 mars 2012

6:a i Vasaloppet

Foto: Magnus Östh


Igår avgjordes vasaloppet där jag slet mig in på en sjätte plats bara två sekunder från segern. Jag satte där med ett prydligt personbästa både tidsmässigt och placerings mässigt. Det är ett riktigt bra resultat och jag fick ut max av vad som fanns i kroppen för dagen, dock infinner sig en lite besvikelse känner jag.
Det rådde kanon förhållanden under gårdagen med hårda fina spår och solsken hela vägen mellan Sälen och Mora. Starten gick och som vanligt va det ett rasande tempo över startgärdet och upp i den brutala första backen. Uppe på myrarna samlades fältet ihop något som det brukar göra men det va ett ganska bra tempo i klungan tycker jag. Jag kände redan då att kroppen va ok men inte på topp för dagen. Det är självklart en lite jobbig insikt i det läget men samtidigt är vasaloppet långt och mycket kan hända under 90km skidåkning. Det va bara att börja jobba men tankarna och försöka ligga med bra i klungan. Jag lyckades bra med det och loppet rullade vidare.
Inte helt oväntat blev det lite körning i Risbergsbackarna och fältet splittrades något. Det samlades dock ihop igen och när Evertsberg passerades va klungan väl samlad. Nästa körning kom inte heller helt oväntat i lundbäcksbackarna och nu sprack fältet upp ordentligt, även jag fick de lite jobbigt här. Krigade dock på och efter Oxberg lyckades jag ansluta till tätklungan igen.
Ju närmare mål vi kom så droppade det av folk hela tiden och efter Eldris va vi tio åkare kvar. Jag låg med i klungan och försökte hålla bra position utifall det skulle smälla till. Det gjordes en del fartökningar men alla vägrade att släppa. Det blev lite avvaktande åkning in mot mål och vid moraparken letade jag ytterligare en gång position för at ligga rätt in mot de sista backarna. Dock va det så att mina krafter va förbrukade och in på upploppet kom jag som sexa vilket jag också gled över mållinjen som.
På det stora hela är jag nöjd med mitt lopp då formen var god men inte på topp men som sagt så finns det ett uns besvikelse over det hela också. Men faktum kvarstår att man inte kan göra mer än sitt bästa och plocka ut det som finns för dagen vilket jag gjorde, då ska man vara nöjd.

Höööj Bossel Jimmie

8 kommentarer:

KINGEN sa...

Klart du ska vara nöjd med racet, marginalerna är små på den här nivån och loppet du genomförde igår gjorde du med bravur.

Fritz sa...

Grattis till en fin placering, Vasaloppet är väl det svåraste att placera sig bra på så en 6:e plats är riktigt riktigt bra. Men som du säger, en bra dag kan det bli seger. Kört hårt nästa år igen!

Torkel sa...

Lyfter på hatten igen! 6:e snabbaste tiden någonsin, flinar lite när man läser att du inte var "riktigt på hugget".

Anonym sa...

Dina framgångar får en annan att bli motiverad å våga tro på mina drömmar! jag håller på dig!

Tom Ankerstål

Jonna sa...

GRATTIS till finfin placering! Du har åren på dig, jag är övertygad om att du vinner Vasaloppet inom de närmsta åren...

Hälsokick sa...

Grattis till sjätteplatsen! Otroligt bra!

Anonym sa...

Bra kört och bra analys av loppet, du resonerar klokt! Nu har du ju istället både vasaloppspallen och vasaloppsseger kvar att se framemot i skidkarriären! :)
/Maja Myrén

Anonym sa...

Grattis!!! :) Bra gjort, du har iaf fått mej att bli ett fan! så jag fortsätter heja framöver!