tisdag 11 oktober 2011

Halvtid på Ramsau lägret

Femte dagen i Ramsau Österike idag och då är det dags att ta det lite lungt och samla lite energi inför de återstående dagarna. Detta är mitt första besök i skidmeckat Ramsau. Jag skall absolut inte klaga men så här långt har vädret inte varit allt för välkommnande. Det har varit mycket nederbörd och blåst på passen som genomförts. På förmiddagarna är det skidåkning på glaciären som gäller. Där uppe har det snöat mellan 80-100 cm sedan vi kom hit ner. Detta var dock välkommet då det innan var lite ont om snö och ganska isigt.
Det är hur som riktigt kul att stå på skidorna igen och ihärdigt snöande med 15 sek meter blåst kan inte ta bort glädjen i skidåkningen. Det är bara att klä sig efter vädret och ge sig ut och njuta. De 2700 meterna över havet känns av i kroppen om man försöker visa sig på styva linan och utmana glaciären. Bestraffningen är omedelbar och brutal då pulsen rusar i taket och syran infinner sig pronto.
På eftermiddagarna är det barmarksträning och så här långt har Schladming backen besökts 2 gånger. Det är en riktigt fin backe att gå stavgån i olika former i. Det är bart och regn när man startar i botten men efter hand blir det annat väder och man avslutar i snöpuls och snö fall. Vi har även kört rullskidor och löpning under dessa första dagar.
Nu ska jag vila vidare och läsa något kapitel i min bok, ja det är sant jag har börjat läsa böcker. Jag fattar ingenting och Emma är i chock. Jag har aldrig läst böcker någonsin inte ens de man skulle läsa i skolan men nu så. Det är helt klart mina team mates som inspirerat mig och det tackar jag för. Nu kan jag verkligen uppskatta att ligga och läsa mellan passen och en stund på kvällen.

Höööj Jimmie

2 kommentarer:

Anonym sa...

30årskrisen Jimpa

Kämpa på sista dagarna

/JG

Anonym sa...

Du glömmer all kurslitteratur du har läst genom åren ;-)

/Janne