måndag 18 januari 2010

Världscupdebuten är gjord

Nu är jag hemma igen efter min snabbvisit till världscupen i Otepää. Det blev en lärorik helg med en hel del intryck att ta med sig hem och smälta.
Det blev ju lita smått kaotiskt i fredags när Jocke Abrahamsson ringde och meddelade att jag fick åka om jag ville. Ca 2 timmar efter samtalet satt jag i en bil till Bromma flygplats och kl 23.00 var jag på plats på hotellet i Otepää. Det vara bara att försöka få sin skönhetssömn.
På lördagen gick starten 14.18.30 för min del och innan dess blev det två frukostar med grabbarna innan avresan till tävlingsplatsen. Väl där var det ca 1tim och 15 min kvar till min start så det vara bara att testa skidorna och åka banan, en bana som var tuff kan jag lova.
Loppet
Jag är definitivt inte nöjd med de resultatet som jag uppnådde i lördags men jag är ändå nöjd med mitt genomförand. Utifrån de förutsättningar som jag hade så gjorde jag så gott det gick och jag hade inte kunnat gjort någonting bättre känner jag såhär i efterhand.
Under själva loppet var det aningen svårt att njuta av att jag faktiskt åkte världscup även om jag försökte lite. Det var till att hålla fullt fokus på uppgiften och bita i för att ta sig upp för alla backarna. Det var som sagt en regäl bana, den tuffaste klassiska banan i världscupen enligt Södergren, Anders som jag för övrigt delade rum med. Riktigt trevlig kille kan jag meddela.
Det var riktigt kul att få vara med och uppleva en världscup som åkare och det var en sjukt bra stämning runt banan. Upp för den jobbigaste backen hörde man bara ett dånande av publiken samtidigt som hjärtat och lungorna jobbade på högvarv, vilken kännsla.

Idag är jag lite matt men glad efter en hektisk helg .

// Jimpa

1 kommentar:

Anna sa...

wow ja det måste varit en upplevelse..o så häftigt att du fick chansen o fler kommer säkert!!vinter hälsningar från oss i östergötland