måndag 15 februari 2010

2:a i Engelbrektsloppet

Igår körde jag Engelbrektsloppet som är en av höjdpunkterna på året för min del. Det är ett väldigt fint lopp som bjuder på både fin terräng och stakåkning. Igår bjöds det även på ett högklassigt väder med några minusgrader och strålande sol. Vi drog iväg 10.00 från torget i Norberg och då låg 6 härliga mil framför oss. Det bildades ganska så snabbt en lite mindre klunga med 8-10 tal åkare och vi hängde ihop ett tag. Efter ca 28km väntade det första kraftprovet i form av ett spurtpris på klackbergs skidstadion, ett kraft prov som jag gick segrande ur vilket var riktigt Gött Dä.
Jag tycker att jag redan från start kände mig riktigt pigg och hade ett par ruskigt nästan läskigt bra skidor som pappa hade vallat upp, undra vad jag hade på dem? Jag tycker att stora delar av loppet gick i ett jämt skönt åktempo men ut på sista långa slingan skruvades det upp en aning. Först åkte jag på lite med bra tryck sedan kom Daniel Tynell upp och pumpade lite och hela kalaset avslutades med att min klubbkompis Fredrik Östberg gick upp och körde på bra. Fredda splittrade oss 4-5 åkare som var kvar och jag var det sista som fick släppa hans ryggtavla. Han segade sig sakta men säkert längre och längre ifrån mig och vann tillslut med ca 1 minuts marginal, han var riktigt stark idag Fredde, Grattis till segern .
Jag gled i mål som en nöjd 2:a och Daniel Tynell blev 3:a ca 2.20 efter Fredda. Det var en fin skiddag med en fin tävling och en ok insats från min sida tycker jag.
Bilder från tävlingen kommer i em nu blir det en lunch på Vildgåsen.

Heja Jimmie

5 kommentarer:

Anna sa...

härligt,grattis till andra plats!Älvan -borna

Anonym sa...

Mm, vad hade du under skidorna då?

Unknown sa...

MAPLUS!!

kingen sa...

Bra race, tung jämnhet.

Jimpa sa...

Tack alla, vad jag hade under skidorna är så hemligt så ingen vet det.:-)