tisdag 18 maj 2010

Nära döden upplevelse


Dagens dag började med att klockan ringer tidigt för att jag skall hinna till gymmet en sväng innan Granath styrkan börjar som är jobbig som aset vilket är king. Den styrkan hinner jag vara med på en stund innan det är dags att avvika för att ta mig an dagen huvud uppgift, kajakpaddling med en av mina kurser på högskolan.

Kajakpaddling är bland det absolut värsta jag vet, kajak på vatten, då är jag inte i mitt rätta element. Man har ingen kontroll och är helt utelämnad till naturens makter vilket några i kursen även fick erfara. Jag vet att den typ av kajaker som vi paddlade med är ganska stabila och går nästan likt pråmar i vattnet men det skiter jag i. Kajakpaddling är för mig förenat med livsfara punkt slut. Som jag skrev så fick några i kursen erfara hur livsfarligt det är med kajak. Ett halvdopp bjöds vi på direkt vid iläggningen och det är ju alltid uppskattat med ett dock direkt och nästa heldopp kom efter en liten stunds paddling. Personen i fråga fick vakert simma in till land och byta tort för att sedan ansluta till oss igen, ja menar ni hör ju hur j##la farligt detta är.

Jag är dock som sagt glad att jag klarade mig ur denna nära döden upplevelsen med enbart en bond bränna på armarna. :-)

När vi kom hem från detta äventyr åkte jag och tvättade bilen så nu står den här utanför och glänser, gött dä. Då är det bara middagen kvar då.


Höj på er landkrabban Jimpa

3 kommentarer:

Anna Igelström sa...

Ja huualigen, kajakpaddlingen är helt klart förenat med livsfara. Usch minns kanotpaddlingen med idrott II när vi provade dessa monster och blev mer eller mindre tvingade att göra eskimåsvängen...

Jimpa sa...

Aj AJ inte kul:-)

Anonym sa...

Jaja inte är väl detta så farligt heller Jimpan.. Jag har paddlat i 30 år och se på mig vilken fantastisk kroppsbyggnad jag har ;)
// Patrik