måndag 13 december 2010

6:a 15km Fristil i Sverige cupen !

Nu är jag hemma i Falun igen efter en bra tävlingshelg i Åsarna. Som jag tidigare nämnt så gjorde jag i Lördags min bästa sprint som senior när jag blev 3:a i B-finalen och 9:a totalt i tävlingen.
Igårdagen 15km lopp i den fria stilen så slog jag till med ett nytt personbästa då jag åkte in som 6:a. Det är mitt klart bästa resultat när det gäller 15km fristil, gött dä. Jag tycker att känslan i kroppen har varit bra hela helgen och det kändes bra igår innan start också. Fristil har inte varit min starka sida direkt och det började lite trevande även igår. Jag tycker att det är lite svårt att veta riktigt vilket tempo jag klarar att hålla i den fria stilen vilket gjorde att jag öppnade lite väl defensivt igår. Detta resulterade i att jag efter drygt ett varv av fyra blev ikappåkt av Fredrik Karlsson som startade 30sek bakom mig. Jag såg att han närmade sig och jag tänkte hela tiden att när han kommer ska jag hak på. Sagt och gjort när han kom så hakade jag på och hängde med hela vägen in i mål. Fredrik åkte bra och slutade som 2:a och jag alltså som 6:a, detta va mycket bra för mig. Jag har nu fått känna på farten som de som åker snabbt på 15km fristil håller och detta gav mig en bra erfarenhet.
Det är också grymt skönt att kan bevisa för mig själv att jag kan åka fristil bra om allt stämmer och detta ger mig så klart lite bättre självförtroende inför kommande fristils tävlingar och självförtroendet är mycket viktigt och en skön trygghet att ha.
Jag slänger nedan i en fristils bild från Millegrobbe Italien förra vintern.


Idag skall jag på luciatåg där min lillebror skall vara med och sedan blir det lite firade av honom efteråt eftersom han fyllde 8 år igår, så lite present shoppande skall också hinnas med. Men först nu så väntar lunch på Vildgåsen, magen kurrar gött nu.


Hööj på er Jimmie

5 kommentarer:

Anna i Älvan skogen sa...

Grattis till helgens resultat!!lovande för kommande tävlingar:)

Maja sa...

Men härligt Jimmie! =)

Lina sa...

Snyggt kort!

KINGEN sa...

Bra helg Jimpa.

Jimpa sa...

Tack för bra koments allihopa.