måndag 17 januari 2011

Rapport från Grotfallsrundan

Igår körde jag säsongens första långlopp och det va Grotfallsrundan i Grängesberg. Loppet hade samlat några snabbingar så det stod klart på förhand att detta skulle komma att bli en bra värdemätare vilket alltid är skoj.
Väderprognosen inför loppet skvallrade om plusgrader och eventuellt lite nederbörd, ett riktigt skitväder med andra ord. Väl på plats så kunde det konstateras att det va mycket milt och fuktigt väder men dock inte mycket till nederbörd. Jag hade innan loppet tankar på att helt avstå från fästvalla och staka mig runt hela banan och så blev det också. Det skulle bli bra träning inför kommande långlopp.
Startskotten small 11.00 och vi drog iväg på en 3 km lång prolog innan de 3 varven på 1,3mils banan skulle börja köras. Ganska så tidigt i loppet blev vi 5 åkare som gick loss lite från det övriga fältet men det va inte någon hårdkörning direkt. Men så i slutet på det andra av det tre varven på den långa slingan så blev det en lite fartökning där jag, Jens Eriksson och Daniel Tynell blev själva. Tempot gick aldrig riktigt ned efter fartökningen och vi höll ihop tills 1km in på det sista varvet, ca 12km kvar alltså. Då kom vi in i ett lättåkt parti där mina skidor inte va på topp så jag fick slita lite ont för att hänga med. Vid detta laget hade jag tyvärr känt denna tendens med mina skidor en stund, jag kunde kostatera att mina skidor började suga i den nu lite grova blöta spåret. Händer detta är det svårt att hänga med två så bra skidåkare som Jens och Daniel. Jag såg deras ryggar längre och längre bort på olika ställen av banan medans jag låg där bakom och mosade på allt va jag hade. De sista 5 km blev riktigt slitsamma för mig och med andra ord grymt bra träning. Det hela slutade med en tredje plats för mig och Daniel visade att gammal är äldst då han va starkast på slutet, Jens blev alltså tvåa.
Jag tror att detta va ett bra race för min del då kroppen fick sig en ordentlig omgång i slutet av loppet och förhoppningsvis vaknar till lite av det. Det är också skönt att ha klarat av långlopps premiären för denna säsong, det är ju lite annorlunda än en traditionell tävling. Idag känns kroppen förvånansvärt pigg och det är ju alltid sköt att känna det, det ser jag som otroligt positivt.
Nu ser jag fram emot nya lopp och det kommer ju ett redan nu till helgen, Intersportloppet, det kommer bli skoj att få känna på vasaloppsterrängen lite.

Hööööj Jimmie

3 kommentarer:

Syrran sa...

Härligt att det gick bra :)

Jimpa sa...

Tack, ja det va ju ok, men lite bittert att behöva släppa på slutet.

Anna-Mia sa...

Du ser härligt nu är du på G:)