lördag 22 januari 2011

Seger i Intersportloppet

Yeeees, det blev seger i dagens drabbning mellan Oxberg och Mora, GÖTT DÄ!

Bild från Bergeboskimaraton 2010

Idag va det jag som va starkast och det är förstås alltid skönt att känna den känslan, det är ju det som driver en igenom alla träningstimmar som man har i kroppen vid det här laget. Men vi tar det hela från början.
Vi va ett stort gäng Falun Borlänge SK åkare som radade upp oss på startlinjen i Oxberg 11.00 i morse och det är riktigt kul att vi är ett gäng som ger oss iväg, det har sina fördelar det vet alla som åker långlopp. Jag inledde loppet lite avvaktande då morgonens snöande hade gjort det lite trögt i spåret. Jag valde att för dagen åka på ett par skidor helt utan fästvalla och staka hela vägen. Detta är ett val som jag är nöjd med i efterhand då jag tror att jag drog lite nytta av det i vissa delar och partier av banan. Men som sagt efter en lite avvaktande inledning på loppet så började jag att hitta lite position efter ca 1 mils åkning då det började närma sig lundbäcksbackarna där det också blev lite fartökning och fältet sprack något för första gången i loppet. Det lugnade dock ner sig och vi blev ett stort gäng igen. Vi passerade Oxberg och strax innan Gopshus klev jag fram i tät och ökade farten något, fältet sträcktes ut lite och efter passering Gopshus så va vi ett gäng på 5 åkare som hade bildat en grupp. Det var dock ingen som va intresserad av att avlösa mig i täten så jag borrade vidare mot Hökberg där det också va ett spurtpris. Jag ökade tempot lite innan Hökberg och körde sedan på upp för backen till kontrollen, då fick jag och Markus Jönsson en lucka men jag tog spurtpriset. Efter Hökberg slog vi av lite och Kalle Gräfnings och Henrik Alm kunde då ansluta. Det va dock så att ingen va intresserad av att dra och hålla uppe tempot så jag körde en bit till innan jag efter passering Läde drack lite och klev åt sidan. Henrik drog sedan till Eldris där jag åter igen gick upp i tät och körde lite, försökte mig på lite småryck mellan Eldris och Hemus men jag blev inte av med några. De är alltså för trötta för att dra men för pigga för att släppa, hmmm tänker man lite då, hur ligger det till igenteligen? Jag valde dock att tro att de är nog lite slitna och ca 700 meter innan vi kom in i Hemusterrängen så drog jag upp ett hårt tempo som jag hade tänkt mig att hålla in till mål och det gjorde jag mycket riktigt också. Jag kryddade på mot mål och 700 meter innan mål gick snöret för Gräfnings och Alm, nu hade jag Jönnson i ryggen. Jag körde järnet in i mål och höll honom bakom mig ända in vilket ledde till seger i Intersportloppet 2011!
Bra kört Kalle också på 3:e plats och bra kämpat ni andra i FBSK.
Jag är så klart nöjd med segern och tycker att kroppen svarade betydligt bättre idag än förra helgen, det är en skön känsla.
Jag vill rikta ett tack till farmor och farfar som hejade och langade lite dricka idag. Ett extra stort tack också till min personliga tränare, serviceman och pappa Björn, utan dig skulle jag inte kunna prestera så här bra. Idag är alla timmar du lägger ner på vallning och skidtestning guld värda, TACK.
Nu är det dags för käk igen, måste fylla på depåerna nu.

Höööööj Bossel Jimmie Johnsson

10 kommentarer:

Anna sa...

Stort Grattis.../Anna...Staffan...August

Anonym sa...

Coachens kommentar, detta är enbart skiiiit kul och roligt om man kan hjälpa till.
Angående fredagslåten så är egentligen kommentarer överflödiga men den är KUNGLIG.Dessutom verkar den funka.

KINGEN sa...

Coachen glömde det viktigaste GRATTIS.

Martin sa...

Grymt kört! Bara en kvart efter... =)

Anonym sa...

Grattis,grymt bra kört Jimpan!

snyggfaster sa...

Kung är du idag...Grattis så jädrans mycket och du.....shyllan kommer shyllan går ..... =)
Nu är det bara ner och visa dom andra nisarna på MarciaLonga var skåpet ska stå....Säger bara good luck och kötta på

Öijer sa...

Imponerande, och kul att starkast vinner även om det finns en svans bakom. Stort grattis!

Syrran sa...

Som sagt Shyllan kommer Shyllan går, Grattis som fan! Vi kör fullt ös medvetslös för dig nu :D <3

Anonym sa...

Lovade Inger o Bertil att jag skulle Gratta dej (från dem)till vinsten!Så här kommer det:Grattis från Inger o Bertil.)

Jimpa sa...

Tackar så mycket för alla sköna kommentarer. Det satt fint med en seger.
Syrran hoppas ni är pigga idag :-)