söndag 27 december 2009

Godkänd lokförare på morapinglan

Idag var det tävlingsdags igen efter ett litet jul uppehåll, morapinglan 10km fristil var det som skulle avklaras. Jag tycker att jag ger mig själv godkänt för dagens insats, loppet var som följer.
Jag startade i par med Anders Palmér som liksom jag inte har det fria stilen som favorit. Han frågade innan start om jag konserverat formen sedan Boden och jag sa att jag trodde att den var ganska bevarad, ok då drar du blev hans svar.
Sagt och gjort så tog jag spets när vi kl 14:04:30 gav oss iväg på de 10 kilometrarna och det gick fort i början. Jag öppnade riktigt bra och var ca 5 sek från tredje plats när vi kört ett varv, Palmer agerade vagn och jag lok:). Kände att jag tröttnade något på det andra varvet men Palmer höll sig bakom. Vi kom på detta varv ikapp min klubbkompis Adam Steen som också ville vara med och leka och därför agerade andra vagn. Jag försökte vid något tillfällen att på det sista varvet koppla loss vagnarna men det var förgäves. Jag försökte pumpa på men tröttnade lite ytterligare på det sista varvet.
I slutet på det sista varvet lossnade så Addes vagn och jag och Palmer fick spurta, en spurt som jag vann, gött dä när man agerat lok hela vägen. I mål fick jag bra kred för min drag insats och hela mitt lopp räckte till en tionde plats, ca 1.48 min efter segrande Daniel Rickardsson som var stark idag.
Som sagt en ok insats av mig, nu fortsärret jag att träna på lite inför Scandinaviska cupen i Åsarna den 9-10:onde Januari.

Höj på er Jimpa

4 kommentarer:

Unknown sa...

Tack för draget :)

Anna sa...

Grattis till ett bra lopp o attans tur att du vann spurten mot "vagnen"!August påminner dej med att djurgården fick stryck av LHC :)km Älvan-borna

parse sa...

Kul att se er åka idag, du såg stark ut! / Anders H

Jimpa sa...

Ja var så god Adde.
Tack Anders alltid kul att se stark ut:)
Hälsa August att det var en förlst som sved hårt men att det blir pisk nästa gång.