lördag 12 december 2009

Skördade på Paglastadion idag

Idag kunde jag skörda framgångar på 15km klassiskt här i Boden. Jag slog till med en tredje plats endast fyra tiondelar från andra plats, men vi tar det från början.

Jag har hela veckan känt att formen börjar att infinna sig vilket har känts skönt att ha som en trygghet inför denna helg, det visade sig också idag att formen mycket riktigt har infunnit sig. Det är ett bra kvitto på att jag känner min kropp ganska så väl, skönt att jag kände rätt. Efter att jag igår em hade kollat in banan och testat skidor så insåg jag att banan var som gjord för mig inte för hård men en som jag ser det fin klassisk bana med backar som man får jobba lite för att ta sig uppför och väl uppe så måste man fortsätta att ligga på lite.

Jag försökte att öppna dagens lopp lugnt och kontrollerat vilket jag tycker att jag lyckades bra med. Jag försökte sedan att kanske öka lite och hålla den farten vilket jag orkade i 5 varv av 6. På det sista varvet kroknade jag något och tappade några sekunder. Jag gick tidigt i fältet så jag har ledat hela tiden när jag passerat tidskontroller och jag fick även vissa baktider men jag hade inte så stor koll på de som startade efter mig. Väl i mål så insåg jag att jag hade trummat på ganska så bra idag och det blev en spänd väntan. Det hela slutade med att Jens Eriksson vann ca 24 sekunder före Tio Söderhjelm och mig, mellan oss skiljde det endast 4 tiondelat men dock till Tios fördel. Jag kanske inte skulle ha klippt tå naglarna igår :) .

Nöjda, Glada Hälsningar Jimmie

9 kommentarer:

Patrik Karlsson sa...

Fan vad grym du är.
Stort Grattis!!!

Snyggfaster sa...

Såååå gryyym fart under laggarna idag...Fast du borde gjort som jag sa på upploppet...hehe
Grattis i alla fall

Olle Sjöström sa...

härligt jimpa!

Verner von Heidenstam sa...

GRATTIS!!!
Jag har beskådat dig!Det här var du verkligen värd!

kajsa sa...

härligt =)

anna-maria sa...

tjo ho grattis o vi fick ju "se"rök!km Anna m fam

Evelina sa...

Grattis grattis Jimpa =)
Jag önskar att jag hade kunnat vara där och sett allt :D
Kram/Syrran

Jimpa sa...

Tack allihopa för era fina kommentarer det känns jätte kul.

// Jimmie

kingen sa...

Tungt tungt race. Detta är du mer än värd.