lördag 7 augusti 2010

Blodig bild efter skidgångsintervaller

Näst sista dagen på lägret i Ramundberget är det idag och på fm har jag pressat stavgångs intervaller. Jag tog en lite lugnare dag rent intensitetsmässigt igår och det gjorde gott för kroppen, det kändes idag. Jag tycker att det hade runnit i bra med energi i kroppen under gårdagen så det gick att pressa på ganska så bra på dagen intervaller. Jag körde i slalombacken intill stugan där vi bor. Det var bra lutning där det mestadels blev gång med några kort inslag av sprätt. En intervall tog mellan 11-12 minuter så pumpen fick jobba på ett tag när jag satte igång. Det är inte bara själva intervallen som tär på krafterna, nej för när man har tagit sig upp så skall man ju ta sig ner så fort som möjligt också. Det är inte med helt fräscha ben som man börjar intervallerna, det känns lite i låren att springa utför och bromsa.
Det blev ett riktigt bra pass och jag är nöjd med att jag kunde hålla så bra fart så pass sent in i lägret, gött dä. Nedan följer två bilder som jag tog efter passet idag.

Idag attackerade jag backen med pappas gamla Edsbyn stavar och svärfars gamla icebug skor, riktigt bra grejer vill jag lova.

Ett hårt pass idag där jag körde så att blodet sprutade som ni ser, eller? I ärlighetens namn så uppstod detta på nedvärmningen och det va inte särskilt dramatiskt heller.
Två pass kvar nu av detta läger så det skall man väl kunna ro i hamn hoppas jag. :-)
Höj Bossel Jimmie Johnsson

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Bossel Jimmie, det kostar på att ligga på topp.

KINGEN sa...

Den som sa kommentaren ovan va såklart KINGEN.

Jimpa sa...

Ja visst gör det de. :-)